Sivut

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

MÖKKIELÄMÄÄ


Miten sattuikaan näin upea ilma juuri tälle viikonlopulle kun olimme vuokranneet mökin! Lämmintä lähes 30 astetta. Oli niin hienoa relata ja viettää aikaa ilman aikataulua. 
Saunan nurkalta näkyy laituri. Sieltä pulahdettiin ja heitettiin talviturkit pois. Vanhan, käyttämättömän rakennuksen vihreä ovi pisti silmään.Pieni souturetkiKäen kukkuminen kuuluu parhaimpiin mökkiääniin. Kuulimme myös joutsenien ääntelyä. Pihassa lenteli mustarastas ja pääskysiä.
"Ei huolia, ei murheita, ei kiire mihinkään.."
Aurinkokello kertoo missä mennään.
Saimme myös mökkivieraita, jotka toivat mukanaan herkkuja. Nämä olivat ihan uusia makuelämyksiä. Intiaanikeksit menivät kuin kuumille kiville. Ainesosina intiaanisokeri, voi, vanilja- ja leivinjauhe sekä spelttijauho. Nam! Näitä täytyy tehdä itsekin!
Grillauksen jälkeen saimme nauttia ihanasta mansikkaraakakakusta. Kakku on gluteeniton, laktoositon, vähähiilihydraattinen ja todella terveellinen. Kakun pohjassa on pähkinöitä, taatelia ja aprikoosia. Täytteen aineet ovat cashew-pähkinät, banaani, mansikat, vesi, hunaja, vanilja ja kaneli. Ja siis valmistuu ilman uunia. Kuulostaa hyvältä, eikö vain! Ja maku oli todella hyvä!2 kommenttia: